آموزش رنگ شناسی
رنگ ها…
یکی از موادی که به زندگی ما انسان ها رنگ و لعاب زیبایی داده است پیگمنت ها می باشند.
زندگی بدون رنگ را تصور کنید…
هر ماده اصلی موجود در زمین اگر رنگ دانه ها نبودند هیچ شکلی ظاهری مشخصی نداشتند و این رنگدانه هستند که به ماده ها معنای خاصی می دهند و به این رنگدانه ها پیگمنت می گوییم.
خود رنگ به تنهایی دارای هیچ ظاهر رنگی نمی باشند و به آنها رزین می گوییم.رزین ها مطابق با نوع کاربردی که دارند متفاوت هستند و هر کدام برای هدف مشخص بکار گرفته می شود.رزین ها به دو دسته پایه آب و پایه حلال تقسیم می شوند که بطور خلاصه به چندتا از رزین های پرمصرف اشاره خواهیم کرد.
رزین اکریلیک:
این رزین پایه آب می باشد و بیشتر برای رنگ های های پوشش عایق روی چوب استفاده می شود و عایق مناسبی برای چوب مقابل آب می باشد.
رزین پلی استر:
یکی از پرمصرف ترین رزین ها می باشد که در صنایع رنگسازی از آن مورد استفاده قرار می گیرد پایه حلال می باشد و مقاومت بالایی در نور یو وی دارد و مناسب رنگ کردن مناطقی هست که در مجاورت نور خورشید قرار دارد.
رزین pvc:
رزینی که ما برای چاپ با آن سروکار داریم همین رزین می باشد این رزین پایه حلال می باشد و خاصیت چسبندگی دارد و خمین خاصیت باعث شده انتخاب خوبی برای استفاده در صنعت چاپ باشد این رزین برای چاپ سیلک و چاپ تریکو مورد استفاده قرار می گیرد و برای رنگدار کردن آن از پیگمنت ها استفاده می شود،همچنین حلال این رزین برای چاپ سیلک ریتاردر یا سیکلوهگزانون می باشد و برای چاپ تریکو dop است حالا دلیل استفاده هر کدام از حالا ها را برای شما تعریف می کنم.
برای دیدن نمونه کار ها با ما در تماس باشید
حلال ریتاردر:
همانطور که گفته شد از حلال ریتاردر برای چاپ سیلک استفاده می شود چاپ سیلک روی پلاستیک یا کاغذ یا کیسه های تبلیغاتی پارچه مورد استفاده قرار می گیرد و چون ریتاردر خاصیت زود تبخیر شدن را دارد و همچنین به عنوان حلال خورده پلاستیک محسوب می شود انتخاب خوبی برای این کار می باشد وقتی می خواهیم روی نایلون چاپ انحام دهیم از رنگ پی وی سی که حلال آن ریتاردر است استفاده می کنیم دلیل آن هم خوردگی این حلال می باشد چون یک لایه از پلاستیک را ذوب کرده و باعث می شود رنگ داخل پلاستیک نفوذ کرده تا چاپ روی پلاستیک ماندگار بماند و دلیل دیگر آن وقتی در حال چاپ هستیم برای مجری چاپ زود خشک شدن چاپ خیلی مهم می باشد و ریتاردر در عرض حدود 1دقیقه باعث خشک شدن رنگ روی پلاستیک می شود.
معرفی حلال dop
از این حلال برای رنگ چاپ تریکو استفاده می شود این رنگ چون روی پارچه مورد استفاده قرار می گیرد می باید برای تثبیت آن روی پارچه با حرارت پخته شود پس از حلالی که می خواهیم استفاده کنیم حتما باید تحمل گرما را داشته باشد و انتخاب حلال dop برای دوام آن برابر گرما می باشد.
یک نکته مهم برای کار با این حلال مقدار استفاده آن است اگر از حد مجاز بیشتر در رنگ بریزید رنگ پوشش خود را از دست می دهد و همچنین در شستشو باعث می شود رنگ ترک خورده و تصویر روی پارچه از بین برود.